Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λεχαίου!

Πέρασε ο χειμώνας και οι ξεχασμένες παραλίες 
μας ζητούν και πάλι την προσοχή μας! 
Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήσαμε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Λεχαίου, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού
Συμμετείχαμε μ'αυτόν τον τρόπο στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», που συντονίζει η HELMEPA, για 4η χρονιά φέτος στη χώρα μας, στην οποία είμαστε μέλη και συμμετέχουμε με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις. 
Στο σημείο παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κορινθίων κ.Δράκος Παναγιώτης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου και γονείς μαθητών της Δ2 τάξης. 

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στέλνουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων για καθαρότερο περιβάλλονΠέρυσι στη χώρα μας, περισσότεροι από 6.000 εθελοντές σε 126 εθελοντικές δράσεις καθάρισαν συνολική έκταση μήκους 91 χιλιομέτρων συλλέγοντας 13,5 τόνους απορριμμάτων!  2,5 τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).


Οι μαθητές φορώντας καπέλα και γάντια μίας χρήσης χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και κάθε ομάδα ανέλαβε διαφορετικές αρμοδιότητες. Ευχαριστούμε πολύ τον δήμο για τον εφοδιασμό μας με γάντια και σακούλες απορριμμάτων.
Άλλοι συνέλεγαν τα σκουπίδια φορώντας γάντια, άλλοι τα κατέγραφαν σε φύλλα εργασίας, άλλοι τα ξεχώριζαν σε ανακυκλώσιμα και μη, άλλοι μετέφεραν τις γεμάτες σακούλες. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα απορρίμματα που μαζέψαμε στο  συγκεντρωτικό φύλλο καταγραφής

Φύλλα καταγραφής ομάδων
Ο ενθουσιασμός και το κέφι ήταν διάχυτα παντού παρά τη ζέστη και τον ήλιο. Κάτι που δείχνει πως η νέα γενιά των Ελλήνων, μεγαλώνει, μαθαίνοντας να σέβεται και να αγαπάει το περιβάλλον, έχοντας ανεπτυγμένη την οικολογική συνείδηση.
Εκφράσαμε την ευαισθησία μας για το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και τόσο αγαπάμε, καθαρίζοντάς το!!!
Μετά τον εθελοντικό καθαρισμό καθίσαμε δίπλα στην παραλία όπου φάγαμε πρωινό κάνοντας πικ-νικ και τραγουδήσαμε με τη συντροφιά της κιθάρας!


Ήταν μία ιδιαίτερη δράση με συμβολικό χαρακτήρα 
και επεκτάσεις στην τοπική κοινωνία. 
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο κ.Δράκο 
& το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας 
για την αγαστή συνεργασία και 
για την προθυμία που έδειξαν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου