Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Διοργάνωση υγιεινού κολατσιού στην τάξη μας

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο δίκτυο της WWF "Καλύτερη ζωή στο σχολείο" και με αφορμή την ενότητα της γλώσσας "Η ελιά" που είχε ολοκληρωθεί παλιότερα υλοποιήσαμε τη δράση "Πράσινο κολατσιό".
Το πρωί όταν βιαζόμαστε είναι πιο εύκολο να πάρουμε κάτι έτοιμο για κολατσιό αντί να φτιάξουμε κάτι φρέσκο. Αλλά τα συστατικά ενός υγιούς γεύματος κάνουν καλό και στον πλανήτη, ειδικά αν έχουν παραχθεί τοπικά, αν είναι εποχιακά, βιολογικά, ή πιστοποιημένα. Τα έτοιμα περιέχουν σίγουρα περισσότερη συσκευασία που συνήθως είναι μη βιοδιασπώμενη και καταλήγει στους λόφους σκουπιδιών της χωματερής. 

Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα υγιεινό κολατσιό με σνακ φιλικότερα στο περιβάλλον για να βελτιώσουμε το σχολικό γεύμα από διατροφική αλλά και από οικολογική πλευρά. 

Προτιμήσαμε περισσότερα χορτοφαγικά, βιολογικά φαγητά, φτιαγμένα από τα χεράκια των μαμάδων! Συγκεκριμένα γευτήκαμε φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, ψωμί ζυμωμένο, ελιόψωμο, ντομάτες, σταφίδες, κέικ καρότου, τσουρέκι, κέικ πορτοκαλιού, μπισκότα και σπιτικές μαρμελάδες με γεύση πορτοκάλι και κεράσι. 

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον φρεσκοστυμμένο από τα χεράκια των μαθητών φυσικό χυμό πορτοκάλι με πλούσιες βιταμίνες!!!
Περάσαμε υπέροχα, το διασκεδάσαμε με τραγούδια 
και το σίγουρο είναι ότι χορτάσαμε 
με υγιεινές τροφές!


Δημοσίευση της δράσης στον
 διαδικτυακό τόπο της WWF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου