Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Jigsaw puzzle αριθμών!

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του ενδέκατου μαθήματος " Οι αριθμοί από το 6 μέχρι το 10" οι μαθητές για να εργαστούν από κοινού ως σύνολο για την επίτευξη ενός κοινού στόχου έφτιαξαν jigsaw puzzle δηλαδή ένα «παιχνίδι συναρμολόγησης κομματιών», όπου κάθε κομμάτι είναι απαραίτητο για τη συμπλήρωση και την ολοκλήρωση του νοήματος του τελικού προϊόντος, στην περίπτωση μας αριθμών από το 1 έως το 10. 

Το επίπεδο δυσκολίας ήταν μέτριο και σε κάποιους αριθμούς περισσότερο απαιτητικό. Οι μαθητές τα κατάφεραν μία χαρά! Αρχικά, ζωγράφισαν τα κομμάτια του κάθε αριθμού και στη συνέχεια συνέθεσαν το puzzle. 
Αφού σχημάτισαν τον αριθμό σωστά, στο τέλος κόλλησαν τα κομμάτια σε χρωματιστό χαρτόνι!

Την επόμενη ώρα στη Μελέτη Περιβάλλοντος επεκτείναμε διαθεματικά τη δραστηριότητα και οι μαθητές έφτιαξαν ξύλινα  jigsaw puzzle με ζωάκια


Τα παζλ μας κάνουν καλό καθώς ενεργοποιούν διανοητικά τον εγκέφαλό μας! Βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη του οπτικοκινητικού συντονισμού (συντονισμός χεριού- ματιού), της λεπτής κινητικότητας, η οποία απαιτεί μικρές και εξειδικευμένες κινήσεις χεριών, της επίλυσης προβλημάτων, της αναγνώρισης σχημάτων και της μνήμης!!!


Περάσαμε πολύ όμορφα και δημιουργικά!

Μπορείτε να φτιάξετε παρακάτω κι εσείς 
ένα διαδραστικό jigsaw puzzle από την ταινία Frozen 
της Disney, πατώντας στην παρακάτω εικόνα.
Συμβουλή: Πατώντας δεξί κλικ στο ποντίκι σας αλλάζετε 
τον προσανατολισμό του κομματιού.

 Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου