Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Εκκλησίας μας και τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.
Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».
Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Προτεινόμενες δραστηριότητες!!!
Μπορείτε να διαβάσετε από εδώ περισσότερα για τα Εισόδια της Παναγίας και να κάνετε και την κατασκευή που υπάρχει στο αρχείο.

Αν σας αρέσει η ζωγραφική, πατήστε εδώ για να φτιάξετε ένα εικονοβιβλίο για τα Εισόδια της Θεοτόκου!

Πατώντας εδώ μπορείτε να βοηθήσετε τους γονείς της Παναγίας με τη μικρή Μαρία να βρουν τον δρόμο για το ναό.

Ζωγραφίστε εδώ τη βυζαντινή εικόνα των Εισοδίων.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν εδώ να διαβάσουν ύμνους από την εορτή των Εισοδίων  της Θεοτόκου.

Και για το τέλος μία προσευχή στην Παναγία!


Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν 
και στις Ένοπλες Δυνάμεις! 
Η Παναγία να τους φωτίζει και να τους προστατεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου