Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σύσταση ομάδων δράσης Παιδικής Helmepa

Χθες στην τάξη μας παρουσιάστηκαν και συστάθηκαν οι δύο εθελοντικές ομάδες της Παιδικής Helmepa που θα υλοποιήσουν δράσεις για την προστασία των θαλασσών, των ακτών και γενικά του περιβάλλοντος της πατρίδας μας, κατά τη φετινή σχολική χρονιά. 


Εθελόντρια εκπαιδευτικός- Συντονίστρια των δράσεων: 
κα. Αρχοντούλα Γ.
Εθελοντής μαθητής- Αρχηγός 1ης ομάδας: 
Μάριος Ρ.
Εθελόντρια μαθήτρια -Αρχηγός 2ης ομάδας: 
Μαρία Τσ.

Ακολουθούν φωτογραφίες με τις ομάδες και τα μέλη τους (μερικοί μαθητές απουσίαζαν λόγω ασθένειας). 

1η ομάδα

 Ο αρχηγός διαβάζει το συμβόλαιο της παιδικής Helmepa στα μέλη του
 2η ομάδα


Το πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA προσφέρει στους μαθητές που συμμετέχουν εθελοντικά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια "πρακτική" περιβαλλοντική ενημέρωση.

Οι γνώσεις που αποκτά συμμετέχοντας στην Παιδική HELMEPA κάνουν ένα σημερινό παιδί να γίνει ένας υπεύθυνος και περιβαλλοντικά συνειδητός αυριανός πολίτης που θα τον διακρίνει :
σεβασμός στο περιβάλλον,
συναίσθηση της αξίας του να είναι εθελοντής,
άφοβη ανάληψη πρωτοβουλίας,
κατανόηση της σημασίας που έχει η κοινωνική συνεργασία,
προθυμία άμιλλας με ευγενικές αρχές.

Τέλος, μέσω συνεργασιών με φορείς όπως το Lloyd's Register Foundation (the Foundation), ενσωματώνονται στην Παιδική HELMEPA νέα στοιχεία φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με κλάδους της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μεταφορών.

Έτσι, το πέρασμα των παιδιών μέσα από το Πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA ίσως τα βοηθήσει και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Ευχαριστούμε τη Helmepa για τις ταυτότητες μελών, τις κονκάρδες, τις αφίσες, τα ημερολόγια και την παιδική εφημερίδα "Τα γλαρόπουλα" που δώρισε στους μαθητές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου