Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Παιδικά Παραμύθια & Ιστορίες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Στην τάξη μας είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένοι για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες. Το σημαντικό που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας γι' αυτά τα παιδιά είναι ότι ίσως να έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και γι' αυτό χρειάζονται από τους συμμαθητές τους και τις δασκάλες τους ιδιαίτερη φροντίδα και βοήθεια.
Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση της Αθανασίας Χρ. που έγραψε σήμερα στο μάθημα της γλώσσας, με θέμα την αξία της προσπάθειας στη ζωή μας, ανεξάρτητα των δυσκολιών που πιθανόν να αντιμετωπίζουμε...Επίσης, μας δίνει το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο σχολικό και εξωσχολικό περιβάλλον.
Κι εμείς έχουμε ιδιαιτερότητες, σωστά; Κάποιοι από μας, μπορεί να μην είναι άριστοι μαθητές στο σχολείο αλλά έχουν ταλέντα στον αθλητισμό, στην μουσική, στο χορό, στη ζωγραφική ή σε κάποια άλλη τέχνη.
Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όπως όλα τα παιδιά έχουν την ανάγκη για φίλους. Γι' αυτό μην αφήνετε τις ιδιαιτερότητες να μπουν εμπόδιο αλλά να τους συμπεριφέρεστε με αγάπη κάνοντας παρέα μαζί τους  έχοντας διάθεση για προσφορά και βοήθεια!
Με αφορμή την 10η ενότητα της γλώσσας και συγκεκριμένα το μάθημα "Χορεύοντας με ανήκουστους ήχους" προβληματιστήκαμε ιδιαιτέρως για την ειδική αγωγή και για τα παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα ακοής

Μιλήσαμε για τον τρόπο λειτουργίας του αυτιού, την ελληνική νοηματική γλώσσα και την χειλεανάγνωση

Τρόπος λειτουργίας αυτιού

Αλφάβητο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας 


Παραμύθια με την ελληνική νοηματική γλώσσα
Χειλεανάγνωση

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στα παραμύθια

Οι Ιστορίες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα περιέχουν αφήγηση στην ΕΝΓ και δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΣΕΠΠΕ «Διδασκαλία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ως Πρώτης Γλώσσας και Εξατομικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Κωφά Παιδιά» ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 
Περιλαμβάνει επιλεγμένες ιστορίες από τα Ανθολόγια της Δ΄ και της Ε΄ Δημοτικού, που είναι βασισμένες στην προφορική παράδοση, μύθους του Αισώπου και ανέκδοτα, την απόδοση μιας ιστορίας χωρίς λόγια και ιστορίες με εικόνες. 
Οι ιστορίες εμπλουτίζονται συνεχώς.

 



Μπορείτε να δείτε κι άλλες δράσεις μας 
για την ειδική αγωγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου