Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο καλύτερος Ευρωπαίος πολίτης είναι 'Ελληνας!

Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη αποδίδεται κάθε χρόνο σε ανθρώπους και ομάδες της κοινωνίας που προσφέρουν κοινωνικό έργο σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές και ευρωπαϊκές αξίες. Ανάμεσα στα ονόματα των 50 προσώπων και οργανώσεων που βραβεύτηκαν για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκαταλέγεται και η «Κιβωτός του Κόσμου».
O πατήρ Αντώνιος υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό. Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές. Ο ίδιος παρατηρούσε καθημερινά τα παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.
Σιγά-σιγά τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσο, χωρίς να τους κρίνει και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά την εμπιστοσύνη τους.
Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών δημιουργήθηκε η «Κιβωτός του Κόσμου», μια οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.
Στη φετινή διοργάνωση βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές από την Ελλάδα και συγκεκριμένα οι ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και «HOPEgenesis» και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης». Η απονομή των βραβείων έγινε σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου