Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά!

Κάθε Πρωτομαγιά η φύση δίνει τη δική της μάχη και τελικά την κερδίζει. Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η λαογράφος του «Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη» Σταυρούλα Πισιμίση, «είναι μια ημέρα νίκης του καλοκαιριού κατά του χειμώνα. Του καλοκαιριού όμως με την έννοια του καλού καιρού, της βλάστησης της γης και κατ' επέκταση νίκης της ζωής κατά του θανάτου. 



Υπάρχει η δοξασία ότι ο Μάιος τα κάνει όλα νέα, μια νέα ζωή αρχίζει για τον άνθρωπο και τη φύση. Είναι ο μήνας με μαγικές ιδιότητες θα λέγαμε».

Ακούστε το τραγούδι 
«Ο Μάης έχει μυστικά» του Παντελή Θαλασσινού 


Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο-παραμύθι «Μια φορά την Πρωτομαγιά» της Λίνας Ρόκα πατώντας στην εικόνα. 



Τι λέτε για λίγο παιχνίδι σε συνδυασμό με μάθηση; Πατήστε στην εικόνα για online παιχνίδια και δραστηριότητες από την Τάνια Μάνεση!


Κατασκευάστε όμορφα μαγιάτικα στεφάνια από χαρτόνι αφού φέτος λόγω covid19 απαγορεύεται να πάμε εκδρομές στη φύση....και να φτιάξουμε το δικό μας στεφάνι με λουλούδια! Βέβαια μπορείτε να το κάνετε από Δευτέρα!







Ακούστε το τραγούδι
 «Άνοιξε το παράθυρο» του Αντώνη Καλογιάννη!



Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά (με έργα τέχνης, ποιήματα και πίνακες ζωγραφικής) που επιμελήθηκε η Υπεύθυνη Πολιστικών Θεμάτων Καλλιόπη Κύρδη. Πατήστε στην εικόνα για να το δείτε.





Φτιάξτε όμορφες κάρτες με λουλούδια!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου