Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης ο «Μολυβένιος Στρατιώτης»



Σήμερα παρακολουθήσαμε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου  τη θεατρική παράσταση "Ο Μολυβένιος Στρατιώτης" σε μορφή μιούζικαλ του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από την παιδική θεατρική σκηνή MAGIC DREAM.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό παραμυθένιο χωριό στη Δανία, στο χωριό του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκεί ζει ο Μολυβένιος Στρατιώτης, φτιαγμένος από το λιώσιμο μιας παλιάς κουτάλας και η χάρτινη Μπαλαρίνα, η οποία ζωντανεύει μέσα από το χορό και την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, αγαπάει την Μπαλαρίνα και θα παλέψει να σωθεί από τις τρικλοποδιές του Φασουλή και του κακού Αρουραίου, ζώντας συναρπαστικές περιπέτειες.




Η κλασική αυτή ιστορία, που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις στη μουσικοθεατρική της διασκευή, αναφερόμενη στα σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε όλοι. 
Τα εγκλωβισμένα συναισθήματα των παιδιών, η εμμονή στην τελειότητα, η διαφορετικότητα, η σκληρότητα και η αγάπη, είναι θέματα που αναδιπλώνονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 



Οι μαθητές 
απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση, 
συγκινήθηκαν 
και τα μηνύματά της άγγιξαν τις καρδιές τους.

 Παρέα με τους πρωταγωνιστές

«Η αγάπη είναι το κέντρο της ύπαρξής μας. 
Θεραπεύει κι ανασταίνει 
και στις δύσκολες εποχές που ζούμε 
είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας… 
Όπως ακριβώς «Στο Μολυβένιο Στρατιώτη»…


2 σχόλια:

  1. Kαλημέρα συναδέλφισσα, σε χαιρετώ από το 2ο νηπιαγωγείο Χανίων! Είναι να επισκεφτεί την πόλη μας εντός ημερών, η συγκεκριμμένη παράσταση.Πως σου φάνηκε, την προτίνεις ανεπι΄φυλακτα; σε ευχαριστώ! Εύη Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Εύη!Αν είναι από τον ίδια θεατρική ομάδα είναι πολύ ωραία παράσταση. Είναι ένα κλασσικό παραμύθι με διαχρονική αξία. Βέβαια καλό είναι επειδή είναι μικρά τα παιδιά πριν το δείτε να το επεξεργαστείτε στην τάξη για να αντιλαμβάνονται καλύτερα αυτό που πρόκειται να δουν. Τα σκηνικά, οι ηθοποιοί και το μιούζικαλ-χορευτικό μας άρεσαν πολύ! Αν πάτε περιμένω εντυπώσεις σας! Χαιρετίσματα στα όμορφα Χανιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή