Όταν πρόκειται για επενδύσεις στην εκπαίδευση των παιδιών τους, οι γονείς στο Χονγκ Κονγκ ξοδεύουν περισσότερο κατά μέσο όρο πάνω από 130.000 δολάρια από το δημοτικό σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου οι γονείς δαπανούν περίπου 100.000 δολάρια κατά μέσο όρο, ακολουθούμενες από τους γονείς της Σιγκαπούρης στα $70.000.
Στις ΗΠΑ οι γονείς δαπανούν κατά μέσο όρο 58.000 δολάρια, λιγότερο από το ήμισυ των μέσων δαπανών στο Χονγκ Κονγκ.
Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με μια νέα μελέτη της HSBC , η οποία εξέτασε πόσο γονείς σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο δαπανούν για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Η μέση δαπάνη στη Γαλλία είναι η χαμηλότερη από τις 15 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με μόλις 16.000 δολάρια. Είναι μια παρόμοια ιστορία για την Ινδία, την Ινδονησία και την Αίγυπτο, όπου οι γονείς ξοδεύουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 20.000 δολάρια για την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Οι Γάλλοι γονείς είναι επίσης αρκετά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές των απογόνων τους. Λιγότερο από το ήμισυ (42%) είναι σίγουροι για ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά τους, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 75%. Όσοι έχουν τις πιο αισιόδοξες απόψεις μπορούν να βρεθούν στην Ασία, σχεδόν ένας στους εννέα γονείς στην Ινδία (87%) είναι αισιόδοξοι για το μέλλον των παιδιών τους και το 84% των γονέων στην Κίνα δήλωσαν ότι αισθάνονται το ίδιο.
Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των παιδιών τους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους περισσότερους γονείς. Το 87% των γονέων σε όλο τον κόσμο βοηθά στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης του παιδιού και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν για να επενδύσουν στο μέλλον των παιδιών τους. Κάνουν πολλές προσωπικές θυσίες, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής των χόμπι ή της μείωσης των δραστηριοτήτων αναψυχής τους, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών.
Επιχειρηματικές απόψεις
Δεδομένου του ποσού που δαπανάται, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γονείς έχουν μια σταθερή άποψη για το πώς πρέπει να δαπανηθούν αυτά τα χρήματα. Οι γονείς προτιμούν βαθμολογίες που οδηγούν σε παραδοσιακές θέσεις εργασίας, όπως η ιατρική (13%) και εκείνες που αφορούν επιχειρήσεις, διαχείριση και χρηματοδότηση (11%) και μηχανική (10%).
Επίσης θεωρούν πολύ σημαντικό τα παιδιά τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα πτυχία. Πάνω από τα τρία τέταρτα των γονέων (78%) θεωρούν ότι η ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών είναι σημαντικό για το παιδί τους να αποκτήσει πλήρη απασχόληση στην επιλεγείσα εργασία και ένα ανάλογο ποσοστό (76%) είναι πρόθυμο να συμβάλει στο κόστος της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποιεί ότι οι γονείς δεν κάνουν σωστό προγραμματισμό των δαπανών τους, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα βασίζονται στο καθημερινό τους εισόδημα για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των παιδιών τους και όχι στις πιο μακροπρόθεσμες επενδύσεις και αποταμιεύσεις.
Η μελέτη συγκέντρωσε τις απόψεις 8481 γονέων σε 15 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο: Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Αίγυπτος, Γαλλία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Μετάφραση άρθρου: Γεωργίου Αρχοντούλα
πηγή:www.weforum.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου